Lifestyle.webBlad.info
Onmisbare informatie voor de moderne mens

Meest bekeken
>Werken in de vakantie
>Efteling sterkste merk van Nederland
>Autorijden op slaolie


Recente artikelen
>Zuiverste wijnen uit Nieuw-Zeeland
>De badkamer professionaliseert
>Golfsport in Oost-Europa
>Jongeren vinden kunst saai
>Hippe zonnepanelen in aantocht
>Streekromans populair vanwege alwetende moeder
>Singles omarmen polsbandje
Alle artikelen


Digitale televisie niet te stoppen

Het digitaal ontvangen van televisiebeelden is aan een niet te stoppen opmars begonnen. Meer dan vijftig procent van de ondervraagden verwacht thuis digitale televisie aan te schaffen. Op dit moment beschikt 18 procent van de ondervraagden over digitale televisie. Digitale televisie wordt vooral ontvangen via de kabel (tien procent), gevolgd door satelliet (vijf procent), ether (drie procent) en internet (één procent).

De ICT Barometer is een tweemaandelijks onderzoek van Ernst & Young naar ontwikkelingen op het gebied van ICT in Nederland. De ICT Barometer maakt deel uit van de EY Leadership programma's van Ernst & Young en is uitgevoerd door Interview-NSS onder 608 directeuren/managers en professionals. Van de ondervraagde directeuren/managers en professionals beschikt op dit moment 18 procent thuis over digitale televisie. Van diegenen die nog niet over digitale tv beschikken, is 56 procent van plan om in de toekomst over te stappen en 21 procent zelfs binnen één jaar. De belangrijkste redenen om over te stappen op digitale televisie zijn de betere beeld- en geluidskwaliteit (vooral mannen vinden dit erg belangrijk) en het grotere aanbod van zenders. Meer specifiek noemen de ondervaagden het filmaanbod, de themakanalen en het sportaanbod. Volgens Jacob Verschuur, directeur Ernst & Young ICT Leadership wachten veel potentiële kopers van een digitale tv-aansluiting op een prijzenslag tussen de aanbieders. 'Nu Talpa vol energie de voetbalsamenvattingen gaat uitzenden en veel voetballiefhebbers ook over een Canal+ decoder beschikken, wordt een (extra) abonnement op Versatel, ondanks de geboden 20MB, een kostbare zaak. Dezelfde terughoudendheid zien wij bij de aanschaf van Triple Play (digitale tv, internet en telefoon in één pakket).' Uit dit onderzoek blijkt dat de belangrijkste redenen om (nog) geen digitale televisie af te nemen de hoge kosten zijn, het ontbreken van geschikte apparatuur in huis en het oninteressante programma-aanbod. De gebruikers van digitale televisie zijn in het bijzonder tevreden (gemeten in cijfer 1-10) over de kwaliteit van het beeld en geluid (7,7) gevolgd door het aanbod/zenders (7,4). Ook prijs (7,1) en apparatuur/ gebruiksgemak (7,0) scoren voldoende. Qua service lijkt er sprake van de nodige verbeterruimte (6,5).

Toenemende vraag

Ernst & Young deed tevens onderzoek naar de vraag naar ICT'ers bij overheid en bedrijfsleven. Uit het onderzoek blijkt dat de vraag naar externe ICT'ers vanaf april 2005 weer licht stijgt. Deze stijging doet zich voor in alle sectoren, zowel bij grote als kleine bedrijven. Het aandeel interne ICT-medewerkers ligt op een stabiel niveau. 'We zien al ruim een kwartaal dat de markt voor ICT-dienstverleners aantrekt. Nu het verhaal de ronde doet dat deze ICT-dienstverleners moeite hebben geschikt ICT-personeel aan te trekken, houd ik mijn hart vast of we deze aantrekkende vraag wel goed opvangen. Een risico is dat door de schaarste tarieven opnieuw zullen stijgen', aldus Jacob Verschuur. Het ICT-bestedingen niveau ziet er voor het komende jaar positief uit. Binnen alle sectoren verwachten de ondervraagden een groei van het ICT-budget.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats