Lifestyle.webBlad.info
Onmisbare informatie voor de moderne mens

Meest bekeken
>Werken in de vakantie
>Efteling sterkste merk van Nederland
>Autorijden op slaolie


Recente artikelen
>Zuiverste wijnen uit Nieuw-Zeeland
>De badkamer professionaliseert
>Digitale televisie niet te stoppen
>Golfsport in Oost-Europa
>Jongeren vinden kunst saai
>Hippe zonnepanelen in aantocht
>Streekromans populair vanwege alwetende moeder
Alle artikelen


Jongeren dromen in harde realiteit

Jongeren dromen van een betere maatschappij, een vrolijk, onbekommerd en luxe leven. “We dragen kleurrijke kleding waarin je je lekker kind kunt voelen en tegelijkertijd maken we van oma’s oude parels chique oorbellen.” (Danique, 18 jaar). Dit is een van de manier om zich af te zetten tegen de harde realiteit. Jongeren zijn zich er volop van bewust dat er van alles mis is met de maatschappij.

Dit is een van de uitkomsten van ‘Trends 2005’, een jaarlijks terugkerend trendonderzoek onder jongeren door jongerencommunicatiebureau Young Works. Enkele honderden jongeren, waaronder jonge trendspotters die door Young Works zijn getraind, voorspelden afgelopen maand via de site www.trendwise.nl de trends voor het komende jaar op het gebied van o.a. technologie, muziek, lifestyle, maatschappij en vrije tijd. Ook gaven zij aan welke celebrities volgens hen de belangrijkste trendsetters in het nieuwe jaar zullen zijn.

Wannabe wereldburgers

Jongeren willen laten zien dat het ondanks alle onrust in de maatschappij toch wel goed met ze gaat. Ze gedragen zich bijvoorbeeld steeds meer als kosmopoliet, ook al kunnen ze zich zelf niet veroorloven om alle hippe steden van de wereld af te reizen. New York (vooral vanwege Sex And The City), Japan en (iets dichter bij huis) Antwerpen zijn de meest hippe plekken in 2005. Jongeren weten wat er in de grote wereldsteden gebeurt en ze verwachten vooral dat hippe merken vanuit Amerika en Japan een grote trend worden in Nederland (goed voorbeeld: eigen kledinglijnen van rappers). Vele daarvan zijn (nog) niet in Nederland verkrijgbaar, maar ook daar hebben de jongeren een oplossing voor: álles wordt over een tijdje op internet gekocht, waardoor ook de nieuwste kleding en gadgets vanuit de andere kant van de wereld in een mum van tijd in hun bezit kunnen zijn. Ook aan de horloges van jongeren is te zien dat ze internationaal georiënteerd zijn, want daarop zijn steeds vaker meerdere tijdszones af te lezen.

Meer luxe

Jongeren willen in uiterlijk, uitgaan en technologische snufjes meer luxe en meer kleur laten zien. Veel blingbling en goud in accessoires en kleding, ‘nep-diamantjes’ verwerkt in mobiele telefoons, mp3-spelers en portable gameconsoles in elke denkbare kleur, passend bij je outfit. Ook uitgaan wordt weer luxer. Jongeren gaan minder uit dan vroeger, maar áls ze gaan stappen willen ze niet meer naar “armoedige barretjes, maar naar stijlvolle, hippe clubs waar je eventjes in een andere wereld bent” (Joe, 16 jaar). De bijbehorende muziek is easy-going, maar ook een tikje theatraal: jazz, soul en crooner-songs in Frank Sinatra-stijl, met de bijbehorende sophisticated kleedstijl, geïnspireerd op klassieke en eigentijdse stijliconen als Marilyn Monroe en Nicole Kidman. Urban muziek en lifestyle zetten ook door en volgens de jongeren draait het daarbij vooral om vrolijke, softe hiphop (van o.a. Kanye West) en de luxe lifestyle die bijvoorbeeld rapper Snoop Dogg aanhangt.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats