Lifestyle.webBlad.info
Onmisbare informatie voor de moderne mens

Meest bekeken
>Werken in de vakantie
>Efteling sterkste merk van Nederland
>Autorijden op slaolie


Recente artikelen
>Zuiverste wijnen uit Nieuw-Zeeland
>De badkamer professionaliseert
>Digitale televisie niet te stoppen
>Golfsport in Oost-Europa
>Jongeren vinden kunst saai
>Hippe zonnepanelen in aantocht
>Streekromans populair vanwege alwetende moeder
Alle artikelen


Lingerie cool én verantwoord

Lingerie die er ‘cool’ uitziet en van biologisch katoen is gemaakt. Modeontwerpster Ursula Pelt presenteerde recent in Amsterdam tijdens De Nacht van de Lingerie haar unieke lingeriecollectie, geheel gemaakt van biologisch katoen.

Pelt maakt deel uit van een selecte groep jonge designers bij wie maatschappelijk verantwoord ontwerpen steeds belangrijker wordt. De ontwerpster, die de afgelopen tijd ook door MTV is gevolgd, heeft in deze collectie met behulp van hofleverancier van biologisch katoen Bo Weevil, de uitersten 'zakelijk' en 'graffiti' op een unieke wijze weten te combineren. In de nieuwe ingeriecollectie van Ursula brengt zij de kenmerken van de zakenmensen samen met die van de graffitikunst. Met humor en artistieke elementen zoals prints en stencils heeft ze een interessante collectie neergezet met herkenbare invloeden. De stoffen hebben de typerende kleuren van de dagelijkse kleding van de zakenman in combinatie met de zachte nachtkleuren van de vroegere babydoll en nachtjapon. Zwart, beige en lichtblauw komen daarom veel voor. “Bij deze Bed & Breakfast collectie voor de Nacht van de Lingerie heb ik dezelfde elementen als in mijn afstudeercollectie gebruikt, alleen de functie van de kleding is veranderd”, aldus de bevlogen ontwerpster. “De “trendsetter” is aan het slapen in plaats van aan het werk. Deze persoon wordt ’s ochtends wakker, schuift haar voeten in een paar oude Allstars die onder het bed liggen en moet zoals elk ander de krant halen, of de vuilniszak buiten zetten. Ze kan met een nachtoutfit uit mijn collectie zo de straat op zonder zich te schamen of iets anders aan te trekken en er nog steeds cool uitzien. Streetwear for bed zou je het kunnen noemen.“

Uitdaging

Ursula Pelt heeft inmiddels ervaring met biologisch katoen. “Ik ben me bewust van de vele giftige stoffen die worden gebruikt in de verwerking van katoen. En ik zie het als een uitdaging om te laten zien dat je met biologisch katoen hele mooie kleding kan maken." Pelt was eerder ook betrokken bij ontwerpen voor merken als Stussy, Paul Frank, Freshjive, Ecko en Indipendent. De gebruikte katoen is haar ter beschikking gesteld door Nederlands grootste biologische stofleverancier Bo Weevil.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats