Lifestyle.webBlad.info
Onmisbare informatie voor de moderne mens

Meest bekeken
>Werken in de vakantie
>Efteling sterkste merk van Nederland
>Autorijden op slaolie


Recente artikelen
>Zuiverste wijnen uit Nieuw-Zeeland
>De badkamer professionaliseert
>Digitale televisie niet te stoppen
>Golfsport in Oost-Europa
>Jongeren vinden kunst saai
>Hippe zonnepanelen in aantocht
>Streekromans populair vanwege alwetende moeder
Alle artikelen


Nederlandse wijnboer wordt volwassen

Niet alleen in Zuid-Limburg vindt men wijnbouw, ook in de rest van Nederland zijn de laatste jaren veel wijngaarden ingeplant. Sommigen zijn zeer klein van opzet, anderen zijn inmiddels uitgegroeid tot een oppervlakte van enkele hectaren. Waar u ook woont, er is altijd wel een wijngaard in de buurt.

Wijn uit de Flevolandse polder mag er wezen. Dat bleek bij de Nationale Wijnkeuring 2004. De Rondo, de rode wijn van wijngaard El Placer uit Lelystad werd uitgeroepen tot de beste van Nederland. Voor de keuring hebben 31 Nederlandse wijngaardeniers in totaal 54 witte, rosť en rode wijnen ingezonden. Wijngaard El Placer kreeg voor haar Rondo 2003 een bronzen medaille en scoorde met deze wijn tevens het hoogst in de categorie droge rode wijnen. Goed nieuws is dat de oogst 2004 al weer in de vaten ligt te rijpen. Wijngaard El Placer gaat ook hier kwaliteitswijn van maken.

Wijnopleiding

Ook al mogen we trots zijn op de Nederlandse wijnen, toch kan het altijd beter. Daarom gaat binnenkort in Limburg een opleidingsprogramma voor wijnboeren van start. De provincie hoopt met wijnbouw agrariŽrs die door de landbouwhervormingen hun inkomen zien dalen, nieuwe kansen te bieden. Limburg moet de faam van een kwalitatief wijngebied krijgen. De te verwachten jaarproductie van zoín 250.000 flessen wijn moet dan van hoog niveau zijn. Dat is de inzet van een opleidingsprogramma voor wijnboeren, dat binnenkort met steun van de EU en de provincie Limburg van start gaat.

HygiŽnecode

Nederlandse wijnboeren hebben sinds januari 2005 te maken met een nieuwe code: de ĎHygiŽnecode voor de Nederlandse Wijngaardenierí. De code geldt voor iedere wijngaardenier die de door hem/haar geproduceerde wijn niet louter en alleen zelf consumeert. Handhaving van de code vindt plaats door de VWA (Voedsel en Wa-ren Autoriteit). Met de invoering van de ĎHygiŽnecode voor de Nederlandse Wijngaardenierí zet de Nederlandse wijnbouw weer een forse stap op de uitgestippelde weg richting verdere professionalisering.


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats