Lifestyle.webBlad.info
Onmisbare informatie voor de moderne mens

Meest bekeken
>Efteling sterkste merk van Nederland
>Autorijden op slaolie
>Jongeren vinden kunst saai


Recente artikelen
>Zuiverste wijnen uit Nieuw-Zeeland
>De badkamer professionaliseert
>Digitale televisie niet te stoppen
>Golfsport in Oost-Europa
>Jongeren vinden kunst saai
>Hippe zonnepanelen in aantocht
>Streekromans populair vanwege alwetende moeder
Alle artikelen


Werken in de vakantie

Veel scholieren en studenten zijn weer op zoek naar een vakantiebaan. Belangrijkste eis: het moet goed verdienen en vooral leuk zijn. Banen in de horeca en op kantoor zijn verruit het meest populair in tegenstelling tot bijvoorbeeld productie- en schoonmaakwerk. Er zijn ook echte uitschieters.

Ook dit jaar verdienen ruim honderdduizenden jongeren in hun zomervakantie bij met tijdelijk werk. Volgens Karlijn Leemhuis, woordvoerder van Tempo-Team, kozen vakantiekrachten vorig jaar eieren voor hun geld: “De spoeling wordt dunner dus die leuke baan ligt niet meer voor het oprapen. Je kunt daarom maar beter alle mogelijkheden benutten en op tijd beginnen.” Grootste motivatie om in de zomer aan de slag te gaan is salaris en de werkervaring die wordt opgedaan. Dit bleek vorig jaar uit een onderzoek naar het sollicitatiegedrag van vakantiekrachten, uitgevoerd door het onafhankelijke onderzoeksbureau MetrixLab in opdracht van Tempo-Team. Grote favorieten zijn banen in de horeca, detailhandel en op kantoor. Ook de (thuis)zorg scoort hoog, met name bij meisjes. Duidelijk minder populair is werk in de land- en tuinbouw, schoonmaakwerk en industrie- en productiewerk. Tempo-Team vindt dat vakantiekrachten realistisch moeten zijn. “Het is geen tijd om te selectief te zijn. Er is nu nog volop werk, maar je moet wel je handen uit de mouwen willen steken en snel actie ondernemen’, aldus Peter Fijn van Draat, labelmanager Tempo-Team Uitzendbureau. Ook al zullen velen hun eisenpakket uiteindelijk wat moeten bijstellen, 58 van de jongeren heeft - ondanks de hoge (jeugd)werkloosheid en de grote toestroom van buitenlandse werknemers - het volste vertrouwen deze zomer een baan te vinden.

Te gekke zomerbanen

Het gros van de zomerbanen zijn dus eigenlijk hele 'vertrouwde' zomerbanen, zoals vakken vullen, schoonmaken of archiefwerkzaamheden. Maar toch zijn er echte uitschieters. Randstad presenteert daarom ‘de te gekke Zomerbanen Top-10’. De intercedenten van Randstad hebben de te gekke zomerbanen Top-10 samengesteld. Bijzondere en opvallende zomerbanen met een extraatje.

De Randstad te gekke Zomerbanen Top-10:
1. Soepproever
2. Vogelteller
3. Levende pop
4. Brugwachter
5. Verkeerstellers en fietsentellers
6. Strandwacht
7. Koffieverkoper
8. Voetbalsteward
9. Begeleider recreatiepark
10. Vakantiewerk bij Sail 2005, Lowlands of North sea Jazz Festival


zoek
info
contact
rss


Overige webBladen
Nieuw: webBlad over Zwangerschap, met..
>Sterfte baby's rond geboorte
>Zwangere ondernemer moet uitkering krijgen
>Helft pilgebruikers opgelucht bij menstruatie

© 2018 webBlad.info   Free counter and web stats